Chili Salsa
Θέλεις κάτι πικάντικο αλλά ταυτόχρονα και δροσερό; Σου αρέσουν οι περίεργες μεξικάνικες σάλτσες; Δοκίμασε τότε οπωσδήποτε αυτή! Σκέτη ή σαν συνοδευτικό με το άπαχο κρέας σου είναι ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι.
Τι θα χρειαστείς:
1 αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά τσίλι
1 1/2 κιλά ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Χυμό από 1 λάιμ
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε ένα μικρό μπολ βάλε 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό και άσε την πιπεριά τσίλι να μαλακώσει για 5 με 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε το νερό και καθάρισε την, αφαιρώντας τους σπόρους και ό,τι άλλο έχει μέσα.
- Ψιλοκόψε την πιπεριά και ανακάτεψέ την σε ένα μπολ με τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
Θερμίδες: 21/μερίδα