Smoothie με γιαούρτι
Μία κυρίως καλοκαιρινή πρόταση που μπορεί να καταναλωθεί ζεστή, κρύα, αλλά και παγωμένη. Είναι γεμάτη από σπουδαίες αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ντομάτας!
Υλικά για 4 μερίδες:
1 κιλό μικρές ντομάτες, κατά προτίμηση ντοματάκια Σαντορίνης
½ ξερό κρεμμύδι
1 μέτρια, πράσινη πιπεριά
1 μικρό αγγουράκι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ξίδι
160 γρ. κρουτόν ολικής αλέσεως
Για το σερβίρισμα:
ψιλοκομμένες ώριμες τομάτες
ψιλοκομμένο αγγουράκι
ψιλοκομμένες κίτρινες και κόκκινες πιπεριές
ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
Πώς θα το φτιάξεις:
1. Ετοίμασε τα υλικά: καθάρισε και χοντρόκοψε τις τομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το αγγουράκι. Πέρασέ τα όλα από το μύλο των λαχανικών ή το μπλέντερ, προσθέτοντας ½ φλιτζάνι νερό για να πετύχεις λείο μείγμα.
2. Μετάφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, νοστίμισε με αλάτι και πιπέρι και τοποθέτησέ το στο ψυγείο, σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη, για 1 ώρα τουλάχιστον. Σέρβιρε τη σούπα σε ατομικά μπολ, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με τα ψιλοκομμένα υλικά του σερβιρίσματος. Μπορείς να νοστιμίσεις κι άλλο τη σούπα με 1 σκελίδα σκόρδο, την οποία περνάς μαζί με τα υπόλοιπα υλικά από το μύλο των λαχανικών.