Γρανίτα με καρπούζι και Bourbon
Ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού, το καρπούζι, αποκτά άγριες διαθέσεις και κάνει το ουίσκι τον καλύτερό του φίλο. Όχι πες μου, είχες ποτέ φανταστεί πόσο πολύ θα ταίριαζαν αυτές οι δύο γεύσεις;
Τι θα χρειαστείς:
6 φλιτζάνια κομμένο σε κύβους χωρίς κουκούτσια καρπούζι
1/4 φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1/2 φλιτζάνι Bourbon ή όποιο άλλο ουίσκι θες
μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
6 ξυλάκια για παγωτό
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε πολύ καλά το καρπούζι, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, το ουίσκι και το αλάτι.
- Ρίξε το υγρό στα φορμάκια και βάλε το στην κατάψυξη.
- Μετά από 30 λεπτά ή όταν τα παγωτά θα είναι μισοπαγωμένα, πρόσθεσε το δυόσμο μέσα και προσπάθησε να πάει σε όλο το παγωτό.
- Πέρασε και τα ξυλάκια όταν το μείγμα θα είναι αρκετά σταθερό και άφησέ το να παγώσει 24 ώρες. Λόγω του αλκοόλ χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να παγώσει.