5. ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Η συμβολή του μπρόκολου στην πρόληψη ή τη θεραπεία του καρκίνου είναι αναμφισβήτητη και προλαμβάνει, όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, διάφορους καρκίνους, όπως του μαστού, του προστάτη, της ουροδόχου κύστης, του οισοφάγου, του πνεύμονα, του στομάχου, του λάρυγγα και του παχέος εντέρου. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε β-καροτένιο και βιταμίνη C. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος B, και ιδιαίτερα σε B2, B3 και B6, ενώ εμπεριέχεται σε αυτό και βιταμίνη Κ. Ακόμη, μπορούμε να βρούμε ποσότητες σιδήρου, φυλλικού οξέος, ασβεστίου, σελήνιου, καλίου και μαγνησίου.
Ανά 100 γρ βρασμένου μπρόκολου παίρνουμε 30 θερμίδες.