Kαλοκαίρι, αγαπημένες μου! Ήλιος, ζέστη, ωραία διάθεση, μαυρισμένο δέρμα σιγά σιγά. Όλα έχουν αλλάξει. Ακόμα και η διατροφή μας. Το καλοκαίρι πιο εύκολα επιλέγεις ελαφριά γεύματα και τα απολαμβάνεις. Ο ουρανίσκος σου δεν αναζητά βαριά και παχυντικά φαγητά. Δροσερές σαλάτες, φρούτα, light γεύσεις μπαίνουν στην καθημερινότητα και συνδυάζονται υπέροχα με την ηλιόλουστη ψυχολογία.
Έτσι, έχω να σας προτείνω δυο δροσερές συνταγές, δύο σαλάτες με υλικά εύκολα, που πάντα υπάρχουν στο ψυγείο μας. Yλικά που πάντα ψωνίζεις, που μπαίνουν στο καλάθι σου κάθε εβδομάδα που πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σκέφτηκες όμως ποτέ να τα εκμεταλλευθείς κάπως έτσι;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά για 4 άτομα
- 1/2 μαρούλι λόλα
- 1 μικρό αγγουράκι Κνωσσού
- 1 ματσάκι ρόκα *μπορείς να βάλεις όποιο πράσινο λαχανικό σου αρέσει περισσότερο
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΦΕΤΑΣ: 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
- ½ φλίτζάνι φέτα πικάντικη και ελαφρώς μαλακή
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κ.γ. μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι/ πιπέρι
Προετοιμασία
01Πλύνε τα λαχανικά σου καλά και στράγγιξε. Κόψε σε χοντρά κομμάτια και ρίξε σε μια μεγάλη σαλατιέρα
02 Ράντισε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε ελαφρά γιατί θα είναι αλμυρή η σος και ανάμειξε με τα χέρια να λαδωθούν καλά τα λαχανικά σου.
03Ρίξε όλα τα υλικά για τη σος μεσα σε ένα μπλέντερ και ανάμειξε καλά να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή ρίξε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
04 Περίχυσε με τη σος φέτα την σαλάτα σου και σέρβιρε.
Tip
Θα μπορούσες να σερβίρεις τα λαχανικά με τη σος σε ξεχωριστό πιάτο! Έτσι κάθε ένας που σερβίρεται να ντρεσάρει τη σαλάτα του με όση σος θέλει!
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΔΥΟΣΜΟΥ
Υλικά για 4 άτομα
- 1 iceberg
- 1 μαρούλι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 μεγάλο αγγούρι
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΔΥΟΣΜΟΥ: 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
01Πλύνε και καθάρισε όλα τα λαχανικά σου. Στράγγιξε, κόψε σε χοντρά κομμάτια και βάλε σε μια σαλατιέρα
02 Βάλε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λάδι, το λεμόνι, το δυόσμο και αλατοπιππέρωσε. Χτύπησε καλά τα υλικά με ένα πιρούνι να αναμειχθούν
03Περίχυσε τα λαχανικά σου λίγο πριν τα σερβίρεις με τη σος γιαουρτιού
Tip
Μπορείς να κάνεις την ίδια σος γιαουρτιού με μέντα, αλλά και ξίδι αντί για λεμόνι αν είσαι περισσότερο των “ξιδάτων” σος!
Aν θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερες light και γευστικές συνταγές κάνε κλικ εδώ
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ