Λοιπόν, αγαπημένες μου, πλησιάζει η γιορτή του έρωτα! Την Τρίτη όλα θα γεμίσουν καρδιές κόκκινες. Λουλούδια, δώρα, γλυκά… Ο Άγιος Βαλεντίνος θα μας κλείσει το μάτι και θα μας παρασύρει στο ρυθμό του.
Σκέφτηκα λοιπόν να σας δώσω μια συνταγή γεμάτη σοκολάτα. Μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς που θα φτιάξεις για τον αγαπημένο σου. Ένας σοκολατένιος πειρασμός για να αποπλανήσεις τον ουρανίσκο του. Για να γλυκάνεις μια βραδιά αφιερωμένη μόνο σε εσάς τους δύο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά για την τούρτα
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 3/4 κ.γ. στιγμιαίος καφές
- 1 1/2 κ.γ. κονιάκ
- 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 3 μεγάλα αυγά
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κ.γ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
- 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 600 γρ. κουβερτούρα
- 1/3 του φλιτζανιού κονιάκ
- 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κονιάκ
Προετοιμασία
01ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: Χτύπησε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ανακάτεψε το αλάτι με τη σόδα, το κακάο και τον στιγμιαίο καφέ μέσα στο αλεύρι
02 Πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι στα αυγά με τη ζάχαρη και συμπλήρωσε το λεμόνι και το κονιάκ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
03Ρίξε το μείγμα σε ένα ταψί (ιδανικά σε σχήμα καρδιάς για να σε διευκολύνει), αφού το στρώσεις με μια λαδόκολλα. Άπλωσε καλά την επιφάνεια του
04 Ψήσε στους 180oC για 30-40 λεπτά. Ξεφόρμαρε αμέσως και χώρισε σε δύο ίσα μέρη. Θα το καταφέρεις πολύ καλύτερα χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα
05Βάλε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Πρόσθεσε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακάτεψε να λιώσει καλά η κρέμα και να γίνει ένα μείγμα. Κατέβασε από τη φωτιά
06Συμπλήρωσε το κονιάκ και τη βανίλια και ανακάτεψε. Άφησε στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει
07Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό με τη ζάχαρη και το κονιάκ να πάρουν μια ελαφριά βράση. Μην το αφήσεις να κοχλάσει. Άφησε στην άκρη να κρυώσει αρκετά
08Βάλε τη μια στρώση παντεσπάνι, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ράντισε με το σιρόπι να το πιεί. Άπλωσε μια στρώση κρέμα (περίπου το 1/3) με τη σπάτουλα.
09Ράντισε το εσωτερικό του δεύτερου κομματιού παντεσπάνι και σκέπασε την κρέμα. Άπλωσε από πάνω την κρέμα που έμεινε και στρώσε καλά να καλύψεις όλη την επιφάνεια
Tip
Μπορείς να κάνεις σχέδια με σαντιγί ή λευκή σοκολάτα επάνω στην τούρτα σου
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ