Πάντα έχουμε τη διάθεση να φάμε κάτι νόστιμο, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε πάντα το χρόνο ώστε να μαγειρέψουμε κάτι ιδιαίτερο. Αυτά τα δύο στοιχεία συνδυάζει αυτή η συνταγή για αυτό και στην προτείνω. Ιδανική για μανούλες που εργάζονται πολύ και θέλουν να φτιάξουν κάτι γευστικό για την οικογένειά τους, αλλά και για εργαζόμενα κορίτσια που μένουν μόνα τους και δεν θέλουν να περάσουν πολλές ώρες στην κουζίνα.
Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και φέτα μέσα σε κόκκινη σαλτσούλα. Η προετοιμασία του είναι μόνον δέκα λεπτά και χρειάζονται άλλα 20 για να μαγειρευτεί. Σε μισή ωρίτσα δηλαδή έχεις νόστιμο, ζεστό φαγάκι να απολαύσεις εσύ και η οικογένειά σου. Και με πολλά θρεπτικά συστατικά, ό,τι πρέπει δηλαδή για τα παιδιά μας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά
- 250 γραμμ. κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και ψιλοκομμένο
- 100 γραμμ. φέτα μαλακή, τριμμένη
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνιθο
- 100 γραμμ. βρασμένο ρύζι για γεμιστά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σούπας μαύρες σταφίδες
- 8 σνίτσελ κοτόπουλου
- 1,5 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 κονσέρβες τοματάκια ολόκληρα
- 500 γραμμ. τομάτα χυμό (πασάτα)
- λίγη σος μπαλσάμικου και λίγο άνιθο για το σερβίρισμα
Προετοιμασία
01Βάλε το σπανάκι (που έχεις στραγγίσει καλά πριν ψιλοκόψεις), τη φέτα, τον άνιθο, το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες και το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
02Χώρισε το μίγμα σε οχτώ μέρη. Βάλε από ένα μέρος σπανάκι στο κέντρο κάθε σνίτσελ και κάνε το ρολό. Στερέωσε το κάθε ρολό με οδογλυφίδα. Επανάλαβε για όλα τα σνίτσελ.
03Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ και αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλε τα ρολάκια να ροδίσουν γυρίζοντάς τα προσεκτικά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα, περίπου για 6 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
04Πρόσθεσε τα ντοματάκια και το χυμό ντομάτας. Μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει το φαγητό με σκεπασμένο το σκεύος για 10-12 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλό σου να ψηθεί καλά. Στο ενδιάμεσο φρόντισε να γυρίσεις τα ρολάκια σου για να ψηθούν ομοιόμορφα.
05Σέρβιρε περιχύνοντας με λίγη σος μπαλσάμικου και μερικά φυλλαράκια άνιθου.
Tip
Για έξτρα, τυρένια γεύση μπορείς να ρίξεις από πάνω όταν σερβίρεις λίγη ακόμη τριμμένη φέτα!
Kαλή σας απόλαυση!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ