Σπιτικά ραβιόλια. Αυτή είναι η συνταγή που σας έχω για σήμερα. Φρέσκα ζυμαρικά με γέμιση τυριών. Πεντανόστιμη, αλλά απαιτεί από εσάς λίγο περισσότερο χρόνο. Δεν είναι ένα φαγητό που μπορείς να το φτιάξεις γρήγορα, αλλά αν αγαπάς τη μαγειρική είναι από εκείνες τις “δημιουργίες” που παίρνουν το μυαλό σου από το άγχος της καθημερινότητας, σε κάνουν να ξεχνιέσαι, να χαλαρώνεις και φυσικά να χαμογελάς όταν βλέπεις τις αντιδράσεις των αγαπημένων σου.
Ιδανική συνταγή για τις Κυριακές που έχεις διάθεση να απολαύσεις την κουζίνα σου και να σερβίρεις στην οικογένειά σου κάτι ξεχωριστό και πολύ γευστικό. Τα ζυμαρικά ταιριάζουν στο χειμώνα και οι χαμηλές θερμοκρασίες σε εμπνέουν να μείνεις σπίτι και να μαγειρέψεις κάτι “άλλο” από αυτά που συνηθίζεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το διασκέδασα πολύ. Και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Τα σπιτικά ζυμαρικά έχουν …άλλη γεύση!
Υλικά για τη ζύμη:
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κ. σούπας ψιλό σιμιγδάλι
- 4 μεγάλα αβγά
- 1 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Στο μίξερ ανακάτεψε σε μεσαία ταχύτητα το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη μία κουταλιά σιμιγδάλι μαζί με τρία αβγά.
- Βάλε στο μείγμα το λάδι και άφησε να συνεχιστεί το “χτύπημα” μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται μικροί σβόλοι.
- Ρίξε το μείγμα σε μια επιφάνεια που έχεις πασπαλίσει με το υπόλοιπο σιμιγδάλι και άρχισε να το πλάθεις μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι. Τύλιξέ το σε μεμβράνη και άφησέ το να “ξεκουραστεί” για μισή ώρα.
- Κόψε τη ζύμη σε τέσσερα ίσια κομμάτια και κάλυψε όσα δεν επεξεργάζεσαι με μεμβράνη ξανά.
- Άνοιξε το κάθε κομμάτι σε μακρόστενο φύλλο και άρχισε να το λεπταίνεις, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Πάνω στο κάθε φύλλο τοποθέτησε μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση ανά 3- 4 εκατοστά και κόψε σε ίσια κομμάτια.
- Τύλιξε το κάθε ραβιόλι, κολλώντας μεταξύ τους τις άκρες (ίσως χρειαστείς τη βοήθεια λίγου νερού για να ενωθούν καλύτερα) και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί για να “δέσουν”.
- 200 gr τυρί ρικότα
- 100 gr cheddar
- 100 gr γραβιέρα Νάξου
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 αβγό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τρίψε όλα τα τυριά και ανακάτεψέ τα καλά σε ένα μπολ.
- Ρίξε το αβγό στο μείγμα των τυριών και όσο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλεις.
- Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
*Μαγείρεψε τα ραβιόλα στον ατμό για 3 με 4 λεπτά.
Καλή απόλαυση,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ