Λαζάνια σουφλέ με κολοκύθα

1h 40'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Χορταστικό σουφλέ με κολοκύθα και baby σπανάκι σε κρέμα με άρωμα μοσχοκάρυδο

Συστατικά

  • 9 λαζάνια
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φλ. γάλα
  • 1/4 φλ. corn flour
  • 300 gr baby σπανάκι
  • 1/2 φλ. μαϊντανός
  • 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1,2 kg κολοκύθα σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. + έξτρα μοτσαρέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τα λαζάνια να μουλιάσουν σε ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι με αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι γάλα με το corn flour μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση πρόσθεσε το μείγμα corn flour και σιγόβρασε για πέντε λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει φίνα κρέμα.
  • Ρίξε στην κρέμα τα σοταρισμένα λαχανικά, το σπανάκι, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και σιγόβρασε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος άπλωσε ένα φλιτζάνι από την κρέμα και από πάνω στρώσε τρία λαζάνια.
  • Έπειτα στρώσε τη μισή κολοκύθα και πασπάλισε με το 1/3 της μοτσαρέλας.
  • Επανάλαβε τα βήματα άλλες δύο φορές, καταλήγοντας στην τελευταία στρώση μοτσαρέλας, κάλυψε με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 40 λεπτά.
  • Ξεσκέπασε το σκεύος, πασπάλισε έξτρα μοτσαρέλα και ψήσε για άλλα 15 λεπτά.
  • Άφησε το σουφλέ να σταθεί για 10 λεπτά και σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164