Νόστιμες χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα κόκκινου κρασιού και σκόρδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- 4 χοιρινές μπριζόλες (πάχους 2,5 cm)
- 16 σκελίδες σκόρδο
- 1 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλ. ζωμός βοδινού
- 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι και δύο κουταλιές βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες.
- Ψήσε τις μπριζόλες για δύο λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσέ τες από το τηγάνι.
- Χαμήλωσε τη φωτιά στη μέση και ρίξε στο τηγάνι ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου, σοτάροντας για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρασί και τη δάφνη και βράσε για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μειωθεί η σάλτσα σο μισό.
- Ρίξε και το ζωμό στο τηγάνι με τις μπριζόλες, βράσε για μερικά λεπτά και πρόσθεσε το βαλσαμικό και βράσε για άλλα δύο λεπτά.
- Αφαίρεσε τις μπριζόλες από το τηγάνι και άφησε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει και να λιώσουν τα σκόρδα και τότε πρόσθεσε άλλη μία κουταλιά βούτυρο και αλατοπίπερο.
- Σέρβιρε τις μπριζόλες, περίχυσέ τε με τη γλασαρισμένη σάλτσα και συνόδευσε με λαχανικά ή πουρέ πατάτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ