Λαχταριστά “λαζάνια” φούρνου με κιμά γαλοπούλας και σάλτσα ντομάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr λουκάνικο ξεψαχνισμένο
- 500 gr κιμάς γαλοπούλας
- 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. σούπας ψιλοκομμένος βασιλικός
- 1 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
- 1 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
- 1 φλ. ρικότα
- 1 ασπράδι αυγού χτυμημένο
- 1/4 φλ. + έξτρα παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- 5 κολοκυθάκια
- φύλλα βασιλικού
- 1 έτοιμη σάλτσα ντομάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και με τον αποφλοιωτή κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε 1,5 κουταλιά λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το λουκάνικο ξεψαχνισμένο (μόνο το εσωτερικό του που μοιάζει με κιμά) και τον κιμά γαλοπούλας για περίπου πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσε το κρέας από το τηγάνι και ξανατοποθέτησέ το στη φωτιά με το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε και το σκόρδο λιωμένο και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα δύο λεπτά.
- Μετάφερε το μείγμα στο μπολ με τους κιμάδες, ανακάτεψε τα υλικά και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Ρίξε στο μπολ και τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη ρικότα, το ασπράδι χτυπημένο, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίξε δύο φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας και μισό φλιτζάνι στο μείγμα με τους κιμάδες.
- Τοποθέτησε δύο κουταλιές από το μείγμα σε κάθε φέτα κολοκυθιού και τύλιξέ τες σε ρολάκια.
- Τοποθέτησε τα ρολάκια (κάθετα) στο πυρίμαχο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο, περίχυσέ τα με την υπόλοιπη ντομάτα και τριμμένη παρμεζάνα και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
- Σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ