Εναλλακτική πρόταση για το αγαπημένο ρολό με μανιτάρια, καρύδια, βότανα και παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 2 φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. γλυκού θυμάρι
- 1 κ. γλυκού βασιλικός
- 1 κ. γλυκού φασκόμηλο
- 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
- 2 φλ. βρασμένο brown ρύζι
- 2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 5 αυγά
- 1 φλ. cottage cheese
- 400 gr παρμεζάνα
- 1/2 φλ. φρέσκος μαϊντανός και ρίγανη ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα τηγάνι ζέστανε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά και πρόσθεσε τα μανιτάρια με αλατοπίπερο και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα πέντε λεπτά.
- Ρίξε και το σκόρδο μαζί με τα ξηρά μυρωδικά και μετά από περίπου δύο λεπτά πρόσθεσε το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Άλειψε με λάδι μια φόρμα για ρολό κιμά και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το βρασμένο ρύζι με τα καρύδια και τα αμύγδαλα και σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα αυγά με το cottage.
- Ρίξε το μείγμα αυγών στο μείγμα ρυζιού και έπειτα πρόσθεσε τα ελαφρώς κρυωμένα μανιτάρια, την παρμεζάνα και τα φρέσκα μυρωδικά με αλατοπίπερο.
- Ρίξε το μείγμα στη φόρμα για ρολό ομοιόμορφα και ψήσε για περίπου μία ώρα.
- Άφησε το ρολό να “σταθεί” για 10 λεπτά και κόψε σε φέτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ