Σουφλέ κολοκύθας με kale και λουκάνικο στο φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 gr κολοκύθα καθαρισμένη
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κλωνάρια δενδρολίβανο
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ματσάκι kale
- 2 μέτρια γλυκά κρεμμύδια
- 500 gr λουκάνικο χωριάτικο
- 150 gr καλαμποκόψωμο
- 5 κ. σούπας βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και κόψε την κολοκύθα σε κύβους 2,5 cm.
- Σε μια κατσαρόλα βάλε την κολοκύθα με το σκόρδο, το δενδρολίβανο, την κρέμα γάλακτος και 1/4 φλιτζανιού νερό με αλατοπίπερο και βράσε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι για περίπου 15 λεπτά.
- Αφαίρεσε τα φύλλα του kale από τα κλωνάρια του, κοψ’ τα με τα χέρια και κόψε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
- Κόψε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και με τα χέρια σου σπάσε το καλαμποκόψωμο σε μικρά κομμάτια και τρίμματα.
- Αφαίρεσε το δενδρολίβανο από την κολοκύθα και με ένα πιρούνι λιώσε τελείως το μείγμα.
- Ζέστανε μία κατσαρόλα, πρόσθεσε δύο κουταλιές βούτυρο και σοτάρισε το κρεμμύδι για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε και το kale και σοτάρισέ το με αλατοπίπερο για δύο λεπτά πριν μεταφέρεις το μείγμα στην κολοκύθα.
- Σε ένα τηγάνι με μία κουταλιά βούτυρο σοτάρισε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά για έξι λεπτά.
- Ρίξε το μείγμα της κολοκύθας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω άπλωσε το λουκάνικο.
- Στο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγάρισε το τρίμμα καλαμποκόψωμου και πρόσθεσε και αυτό πάνω από το λουκάνικο με αλατοπίπερο.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά και άφησέ το για 10 λεπτά να “σταθεί” πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ