Φριτάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με “γαλλικά” κρεμμύδια και πιπεράτη γραβιέρα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 φλ. ψωμί (δύο ημερών) σε κύβους
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λευκά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 φλ. γραβιέρα Νάξου σε κύβους
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίξε το ψωμί και ψήσε για πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα κρουτόν από το τηγάνι, χαμήλωσε τελείως τη φωτιά και πρόσθεσε το λάδι, τα κρεμμύδια λεπτοκομμένα και μισό κουταλάκι αλάτι.
  • Ψήσε τα κρεμμύδια για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά πέντε λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους.
  • Πρόσθεσε το ξύδι στο τηγάνι, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα το τηγάνι για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και τα κρουτούν και από πάνω πρόσθεσε το μείγμα αυγών.
  • Αφού απλώσεις παντού το αυγό, πασπάλισε σε όλη την επιφάνεια το τυρί και αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, άφησε τη φριτάτα να “σταθεί” για πέντε λεπτά και σέρβιρε πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164