Τηγανητές μπουκίτσες κοτόπουλου

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανές, ζουμερές και πεντανόστιμες μπουκιές κοτόπουλου

Συστατικά

  • 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το αλεύρι σε ένα σακουλάκι μαγειρικής και πρόσθεσε τη σκόνη σκόρδου, ένα κουταλάκι αλάτι και ¼ μικρού κουταλιού πιπέρι.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε μπουκιές και πρόσθεσέ το στο σακουλάκι με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Κλείσε το πλαστικό σακουλάκι και κούνησέ το έντονα, ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Βάλε το τρίμμα ψωμιού σε ένα βαθύ πιάτο και ανακάτεψέ το καλά με αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα άλλο πιάτο χτύπησε το αυγό με μία κουταλιά νερό.
  • Βγάλε το κοτόπουλο από το σακουλάκια και τίναξέ το από το έξτρα αλεύρι που έχει μείνει επάνω του.
  • Πέρασε κάθε μπουκιά κοτόπουλου από το αυγό και μετά από το τρίμμα ψωμιού και τοποθέτησέ τες σε ένα πιάτο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, πρόσθεσε τις μπουκιές σε δόσεις και τηγάνισέ τες για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Άφησε τις μπουκιές κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και σέρβιρε με έξτρα αλατοπίπερο.
     

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164