Γευστική τοματόσουπα με τραγανά ρεβύθια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 299/ μερίδα
Συστατικά
- Για τη σούπα:
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 1φλ. baby καρότα κομμένα στη μέση
- 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2κ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1+1/2φλ. ζωμός λαχανικών
- 750γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2φλ. έτοιμο χούμους
- 400ml. γάλα καρύδας
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού κουρκουμάς
- 1/2κ. γλυκού πάπρικα
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 1 χούφτα baby σπανάκι
- Για τα ρεβίθια:
- 420γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1κ. γλυκού κύμινο
- 1/2κ. γλυκού τσίλι
- 1/4κ. γλυκού πάπρικα
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη σούπα:
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και σόταρε το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα, περίπου 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και το τζίντζερ και σόταρε επιπλέον 3 λεπτά.
- Ρίξε το ζωμό λαχανικών μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το σπανάκι και άφησέ το να σιγοβράσει περίπου 20-30 λεπτά.
- Για τα ρεβίθια:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε το ελαιόλαδο πάνω από τα ρεβίθια και πρόσθεσε τα καρυκεύματα.
- Βάλε τα ρεβίθια σε μια λαδόκολλα και ψήσε τα στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200°C
- Βάλε τη σούπα και στο σπανάκι σε ένα μπλέντερ και κάνε την κρεμώδη.
- Σέρβιρε σε 6 πιάτα και ρίξε από πάνω τα ρεβίθια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ