Τραγανά πατατάκια με μπαχαρικά και νόστιμη πέστο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 82/ μερίδα
Συστατικά
- Για τα πατατάκια:
- 2 πίτες αραβικές ολικής άλεσης (15εκ. διάμετρο η κάθε μια)
- Μαγειρικό σπρέι
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού πάπρικα
- Για την πέστο:
- 1φλ. ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
- 1/4φλ. αμύγδαλα
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1+1/2κ. γλυκού ξύδι
- 1κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 1/2κ. γλυκού κύμινο
- 1/8κ.γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1/8κ.γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τα πατατάκια:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Κόψε την κάθε πίτα σε 16 κομμάτια.
- Χώρισε στη μέση προσεκτικά το κάθε κομμάτι, ώστε να γίνουν δύο πιο λεπτά.
- Τοποθέτησε τα κομμάτια σε μια λαδόκολλα και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
- Πασπάλισε με 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πάπρικα.
- Ψήσε για 6 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανά.
- Για την πέστο:
- Συνδύασε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μπλέντερ.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο αλάτι και χτύπησέ τα μέχρι να ενωθούν!
- Μοίρασε τα πατατάκια και την πέστο σε 8 πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ