ιδιαίτερη πίτσα με πλούσια γεύση και λίγες θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 202/ μερίδα
Συστατικά
- Για τη ζύμη:
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
- Για τη σος:
- 2/3φλ. σιρόπι γλυκόζης
- 6 μικρές κόκκινες πιπεριές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2κ. σούπας ξύδι
- Για τη σάλσα:
- 2φλ. ανανά κομμένο σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1/2φλ. φρέσκο κόλιανδρο
- Λίγο χυμό λεμονιού
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Λίγο μέλι
- Για την επικάλυψη:
- 2φλ. τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
- 450γρ. ψημένο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη σος:
- Βάλε τα συστατικά της σος σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν.
- Μετέφερε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και άφησέ το να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Ρίξε λίγο αλάτι.
- Για τη σάλσα:
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και άφησέ τα στην άκρη.
- Για τη ζύμη:
- Χώρισε τη ζύμη σε δύο μέρη και άπλωσε το κάθε ένα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι.
- Τρύπησε τη ζύμη με ένα πιρούνι και ψήσε για δέκα λεπτά στους 220°C σε προθερμασμένο φούρνο.
- Όταν βγάλεις από το φούρνο τα ταψάκια, ρίξε από πάνω τη σος, το κοτόπουλο, τη σάλσα και το τυρί.
- Ψήσε για άλλα δέκα λεπτά.
- Χώρισε το κάθε ταψί σε 8 κομμάτια (σύνολο 16).
- Μοίρασε από ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ