Ιδιαίτερη γεύση, ιδανικό για μια ισορροπημένη διατροφή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 284/ μερίδα
Συστατικά
- Για το κέικ:
- 290γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2κ. γλυκού baking powder
- 1+1/2κ. γλυκού κανέλα
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 2φλ. τριμμένο καρότο
- 1φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2φλ. καστανή ζάχαρη
- 6κ. σούπας μαργαρίνη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2φλ. κεφίρ
- Σπρέι μαγειρικής
- Για την κρέμα:
- 170γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 30γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 2κ. σούπας μαργαρίνη
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 3φλ. άχνη ζάχαρη
- 1/4φλ. τριμμένο καρύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Για το κέικ:
- Συνδύασε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ.
- Πρόσθεσε το καρότο και ανακάτεψε καλά.
- Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το τα δύο είδη ζάχαρης και το βούτυρο και χτύπησέ τα.
- Πρόσθεσε τα αυγά, 1 κάθε φορά, και χτύπησε καλά.
- Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και συνέχισε το χτύπημα.
- Πρόσθεσε εναλλάξ το μείγμα αλευριού και το κεφίρ μέσα στο μίξερ.
- Ρίξε το μείγμα σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 22 εκατοστών.
- Ψήσε για 28 λεπτά περίπου.
- Για την κρέμα:
- Τοποθέτησε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη μαργαρίνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέσα σε ένα μίξερ και χτύπησέ τα.
- Ρίξε μέσα σταδιακά και τη ζάχαρη.
- Μπορείς να κόψεις στη μέση το κέικ και να απλώσεις λίγη από την κρέμα στο εσωτερικό και λίγη από πάνω.
- Πασπάλισε με τα καρύδια.
- Κόψε το κέικ σε 20 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ