Κρέπες με αχλάδι και γλάσο από σιρόπι σφενδάμου

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

 

Μια ιδιαίτερη γέμιση συναντάει μια κλασική συνταγή.

Θερμίδες: 185/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 3κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι κεφίρ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4φλ. νερό
  • 1φλ. αλεύρι
  • 2κ. σούπας ζάχαρη
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. σούπας Frangelico
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Βούτυρο για το τηγάνι
  • Για τη γέμιση:
  • 1+1/2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 6φλ. κομμένα αχλάδια
  • 1/3φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4κ. γλυκού κανέλα
  • Μια γενναιόδωρη πρέζα μοσχοκάρυδου
  • Για το γλάσο:
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1/4φλ.σιρόπι σφενδάμου
  • 2κ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Για τις κρέπες:
  • Ρίξε όλα τα υλικά (εκτός από το βούτυρο για το τηγάνι) σε ένα μίξερ και ανακάτεψέ τα.
  • Άφησε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 22εκ. λιώσε το βούτυρο.
  • Φτιάξε τις κρέπες ρίχνοντας 1/4φλ. από το μείγμα μέσα στο τηγάνι.
  • Ψήσε τις κρέπες και από τις δύο πλευρές.
  • Θα πρέπει να σου βγουν περίπου 14 κρέπες.
  • Για τη γέμιση:
  • Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τα αχλάδια, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  • Σόταρε τα αχλάδια έως ότου να είναι τρυφερά και χρυσά.
  • Χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να αφαιρέσεις τα αχλάδια από την κατσαρόλα.
  • Για το γλάσο:
  • Πρόσθεσε το βούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι στο τηγάνι.
  • Φέρε το μείγμα σε βρασμό σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Άφησέ το να βράσει για 2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το λούστρο να κρυώσει ελαφρά.
  • Για το σερβίρισμα:
  • Μοίρασε τα αχλάδια στις 14 κρέμες και πασπάλισε με το γλάσο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164