Αν ψάχνεις μια light και γευστική επιλογή να συνοδεύσεις τον καφέ σου, έχω να σου προτείνω κάτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 70/ μερίδα
Συστατικά
- 3φλ. αλεύρι
- 1/2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1φλ. ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2/3φλ. μαρμελάδα φράουλας
- Λίγη καστανή ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε ελαφρώς το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μίξερ χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
- Πρόσθεσε στο μίξερ το αυγό και το ξύσμα και μείωσε την ταχύτητα.
- Πρόσθεσε στο μίξερ το μείγμα αλευριού και χτύπησε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
- Αφαίρεσε τη ζύμη από το μίξερ και χώρισέ τη στη μέση.
- Άπλωσε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε μια λαδόκολλα και πίεσέ το με ένα μπλάστρι, ώστε να γίνει λεπτό.
- Άφησε τα κομμάτια στο ψυγείο για μία ώρα.
- Άνοιξε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, σε ορθογώνιο κομμάτι 25×30 εκατοστά.
- Ζέστανε τη μαρμελάδα στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.
- Άπλωσέ την πάνω στη ζύμη, αφήνωντας τις άκρες καθαρές.
- “Τύλιξε” σαν ρολάκι τη ζύμη και κλείσε τις άκρες με μια οδοντογλυφίδα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ή δύο ταψιά (όσα χρειαστείς).
- Κόψε σε κομμάτια τη ζύμη με ένα οδοντωτό μαχαίρι.
- Πρέπει να βγούν περίπου 70 μπισκότα.
- Άπλωσέ τα στη λαδόκολλα και πασπάλισε με καστανή ζάχαρη.
- Ψήσε τα μπισκότα για 12 λεπτά περίπου.
- Αφαίρεσέ τα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ