Πεντανόστιμες πένες φούρνου με μείγμα μαλακών τυριών και κόκκινη σάλτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
- 5 φλ. σάλτσα ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
- 450 gr πένες
- 1 φλ. ricotta
- 1/2 φλ. παρμεζάνα
- 2 φλ. μοτσαρέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο με αλατοπίπερο για περίπου 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας με επιπλέον αλάτι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ricotta με 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και αλάτι και ανακάτεψέ τα με τις πένες.
- Πρόσθεσε και τη μισή σάλτσα στις πένες και αλατοπίπερο αν χρειαστεί.
- Βάλε τα μισά ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω πασπάλισε τη μισή μοτσαρέλα.
- Στρώσε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά, περίχυσέ τα με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπάλισε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και τέλος με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Ψήσε για περίπου μισή ώρα, αφαίρεσε το σκεύος από το φούρνο και άφησέ το για 15 λεπτά πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ