Λαχταριστό ρολό με πικάντικα τυριά και αρωματική σάλτσα ντομάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2/3 φλ. πεκορίνο τρίμμένο
- 1/3 φλ. προβολόνε τριμμένο
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 800 gr μοσχαρίσια λάπα
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 3 1/4 φλ. απλή σάλτσα ντομάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το τρίμμα ψωμιού με το σκόρδο, το πεκορίνο, το προβολόνε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μαζί με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
- Άπλωσε το κρέας σε μια επιφάνεια κοπής και πασπάλισέ τη με αλατοπίπερο και έπειτα με το μείγμα τυριών και ψωμιού, ώστε να καλυφθεί τελείως.
- Με προσοχή, τύλιξε το κρέας σε ένα μεγάλο ρολό μέχρι να κλείσει πλήρως.
- Με σπάγκο μαγειρικής δέσε το ρολό σε τρία ή τέσσερα σημεία, ώστε να μην σου ανοίξει στο ψήσιμο και αλατοπιπέρωσε το ρολό και από την εξωτερική πλευρά του.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το ρολό για να θωρακιστεί, ψήνοντας για περίπου οκτώ λεπτά την κάθε πλευρά του.
- Πρόσθεσε το κρασί στο τηγάνι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίξε και τη σάλτσα ντομάτας και ανακάτεψε καλά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ