Ζαμπόν με γλάσο σύκου

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικό ζαμπόν γλασαρισμένο με μαρμελάδα σύκου και προτοκάλι

Συστατικά

  • ½ χοιρινό ζαμπόν (περίπου 1,5 kg) κομμένο σε σπιράλ
  • 1 φλ. μαρμελάδα σύκο
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα dijon
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο και ψήσε το ζαμπόν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
  • Αφαίρεσε το ζαμπόν από το φούρνο περίπου 30 λεπτά πριν τον προβλεπόμενο χρόνο ψησίματος.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ανακάτεψε τη μαρμέλαδα με τη μουστάρδα και το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζέστανέ τα μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα.
  • Με ένα πινέλο περίχυσε το ζαμπόν με τη μισή σάλτσα σύκου, ώστε να μπει και στις πτυχώσεις και ψήσε για την υπόλοιπη μισή ώρα που χρειάζεται.
  • Βγάλε το ζαμπόν από το φούρνο και περίχυσέ το με την υπόλοιπη σάλτσα, κόψ’ το σε φέτες και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164