Αρωματικό ζαμπόν γλασαρισμένο με μαρμελάδα σύκου και προτοκάλι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ χοιρινό ζαμπόν (περίπου 1,5 kg) κομμένο σε σπιράλ
- 1 φλ. μαρμελάδα σύκο
- 2 κ. σούπας μουστάρδα dijon
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο και ψήσε το ζαμπόν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
- Αφαίρεσε το ζαμπόν από το φούρνο περίπου 30 λεπτά πριν τον προβλεπόμενο χρόνο ψησίματος.
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακάτεψε τη μαρμέλαδα με τη μουστάρδα και το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζέστανέ τα μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα.
- Με ένα πινέλο περίχυσε το ζαμπόν με τη μισή σάλτσα σύκου, ώστε να μπει και στις πτυχώσεις και ψήσε για την υπόλοιπη μισή ώρα που χρειάζεται.
- Βγάλε το ζαμπόν από το φούρνο και περίχυσέ το με την υπόλοιπη σάλτσα, κόψ’ το σε φέτες και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ