Η Margaret Thatcher είναι σήμερα 86 χρόνων και απολαμβάνει τις μικρές καθημερινές συνήθειες των Άγγλων. Το TLIFE σου παρουσίασε πρόσφατα την Σιδηρά Κυρία, μετά από 20 χρόνια δυναμικής πορείας ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Με αφορμή την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία που υποδύεται τον ρόλο της η Meryl Streep, το πρόσωπό της εμφανίστηκε στο προσκήνιο. Ως Margaret Thatcher φωτογραφήθηκε και ο δικός μας showman Τάκης Ζαχαράτος. Δεν είναι απίστευτη η ομοιότητα;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Τάκης μεταμφιέστηκε επίσης και σε Jean Dujardin από την ταινία “The Artist” και συμβιβάζοντας τις δύο αντίθετες πλευρές του, μιλάει στο περιοδικό ΕΓΩ! για τα συντηρητικά παιδικά χρόνια, την τρέλα του καλλιτέχνη, την πολιτική, τη σάτιρα, τον έρωτα αλλά και την επιθυμία του να υιοθετήσει παιδί!
Οι πολιτικές προσωπικότητες που είναι “πρωταγωνιστές” στη σάτιρα
“Πάνω από όλους, ο Γιώργος Παπανδρέου. Άλλα έλεγε τη δευτέρα και την Τρίτη έκανε κάτι άλλο, κάνοντας αντιπολίτευση στον εαυτό του. Παγκοσμίως, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση πολιτικού, να πιστεύει πως όλα έχουν γίνει τέλεια. Είναι μεν αστείο, αλλά και θλιβερό από την άλλη.”
Η αδυναμία στη Σιδηρά Κυρία
“Η Margaret Thatcher είναι ακριβώς αυτό που λείπει από τον καλλιτέχνη: η πειθαρχία, η αυστηρότητα, η συγκέντρωση. Έχουμε, λοιπόν, δύο χαρακτήρες με διαφορετικά στοιχεία, που, αν εναρμονιστούν, κάνουν το θαύμα!”
Τα παιδικά χρόνια σε ένα αυστηρό και συντηρητικό περιβάλλον
“Υπήρχε η αγάπη και η χαρά, αλλά υπήρχε και η πειθαρχία στο σπίτι και τον αθλητισμό. Από την άλλη, είχα και την τρέλα του μου, ζωγράφιζα, σχεδίαζα κοστούμια, φανταζόμουν ρόλους. Αλλά, όπως λέει και ο Ηράκλειτος, στη φύση, αλλά και στο χαρακτήρα, υπάρχει και καλοκαίρι και χειμώνας και μέρα και νύχτα και κρύο και ζέστη……. Έμαθα να είμαι εγκρατής, να σέβομαι τον αντίπαλό μου και να προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ.”
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι επώνυμοι που τον έχουν παρεξηγήσει όπως η Ε. Μενεγάκη και η Μ. Ντενίση
Δεν έχω εμμονές! Το ότι λέω τη γνώμη μου -την οποία και ενώπιόν τους- δεν σημαίνει ότι έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους. Το θεωρώ ανέντιμο, για παράδειγμα, να κάνω μαι δήλωση εναντίον κάποιου όπως το κάνουν στην τηλεόραση , που τα λένε μεν αλλά μετά κατ’ ιδίαν δικαιολογούνται -“εγώ, αγάπη μου, δεν είπα τίποτα για σένα”- κι ας τους έχει δει όλη η Ελλάδα! Εγώ τιμώ τα παντελόνια που φοράω και θεωρώ πως είναι υγιές το να θυμώνεις, το να εκφράζεις αυτό που σε πείραξε.
Ο κορεσμός στη σάτιρα
Αλίμονο αν περίμενα από τα πρόσωπα να μου δώσουν θέμα -όχι, ότι, όταν συμβαίνει, δεν είναι… βούτυρο στο ψωμί. Κάθε φορά δημιουργώ σενάρια, ανανεώνοντας αυτομάτως τους χαρακτήρες. Βρίσκω ένα σύγχρονο σενάριο, συνδυασμένο με πρόσωπα που έχουν διάρκεια στο χρόνο.
Η μοναξιά και ο έρωτας στη ζωή του
“Ένας φίλος μου με ρώτησε πώς μπορώ να μένω τόσο πολύ στο σπίτι, χωρίς να με πλακώνουν οι τέσσερις τοίχοι. Αλίμονο αν ένας καλλιτέχνης δεν ηρεμήσει, δεν πάρει μια ανάσα, να κάνει και την ενδοσκόποσή του. Οι παύσεις είναι απαραίτητες…. Η παύση χρειάζεται και στον έρωτα. Ο έρωτας, όπως και η ζωή, είναι ένας πόλεμος. Πρέπει να ανασυντάσσεσαι και να βρίσκεις νέα όπλα.
Η σκέψη να υιοθετήσει ένα παιδί
Νομίζω πως σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρχουν δύο γονείς για να υπάρχει ουσιαστική αγάπη. Αν αυτό βρεθεί, δεν θα είχα καμία αντίρρηση. Βέβαια, υπάρχουν άνθρωποι που μεγαλώνουν μόνοι τους ένα παιδί. Δεν ξέρω ίσως έχω και μια φοβία να μεγαλώσω μόνος μου ένα παιδί, να πάρω την ευθύνη για αυτό. Προς το παρόν, απολαμβάνω τα παιδιά των φίλων μου. Επικοινωνώ τόσο ωραία μαζί τους! Ίσως γιατί λειτουργώ κι εγώ ακόμη ως παιδί!
Διάβασε περισσότερα στο ΕΓΩ! που κυκλοφορεί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ