Τραγανοί και αρωματικοί παραδοσιακοί κουραμπιέδες με τριμμένο αμύγδαλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr αλεύρι γοχ
- 250 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 gr + έξτρα ζάχαρη άχνη
- 150 gr αμύγδαλα ανάλατα
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κ. γλυκού baking powder
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ανθόνερο ή ροδόνερο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς, άπλωσε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσε για περίπου 15 λεπτά.
- Στο μπλέντερ θρυμμάτισε τα ψημένα αμύγδαλα χωρίς να γίνουν σκόνη και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη (150 gr) για άλλα 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε και το baking powder και τη βανίλια και ανακάτεψε με τη μαρίζ (πλακέ σπάτουλα ζαχαροπλαστικής).
- Πρόσθεσε στο μείγμα και τον κρόκο και ανακάτεψε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίξε και μία κουταλιά ανθόνερο ή ροδόνερο και έπειτα άρχισε να προσθέτεις σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίξε και τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και ανακάτεψέ τα στη ζύμη απαλά.
- Άρχισε να παίρνεις μια μικρή χούφτα από τη ζύμη και να την πλάθεις σε μικρό μπαλάκι.
- Τοποθέτησε τα μπαλάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, πίεσέ τα ώστε να ανοίξουν σε διάμετρο και σε απόσταση μεταξύ τους και ψήσε για περίπου 15 λεπτά στον αέρα.
- Άφησε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν για τρία λεπτά, ράντισέ τους ελαφρώς με το ανθόνερο ή το ροδόνερο και κάλυψέ τους με ζάχαρη άχνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ