Λαχταριστές τηγανητές δίπλες με αρωματικό σιρόπι μελιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 10 αυγά
- 1 kg αλεύρι γοχ
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 kg νερό
- 1 kg ζάχαρη
- 1 kg μέλι
- 2 κ. σούπας λάδι
- 250 gr. καρύδια
- 1 κ. σούπας κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ σπάσε τα αυγά και χτύπησέ τα, ρίχνοντας σιγά-σιγά το λικέρ, το λεμόνι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Μόλις ενωθούν τα υλικά, άρχισε να προσθέτεις το αλεύρι, κρατώντας λίγο για το πλάσιμο.
- Ζύμωσε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη, κάλυψέ τη με μεμβράνη και άφησέ τη για μία ώρα να φουσκώσει.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί και πλάσε τις δίπλες.
- Με έναν πλάστη άνοιξε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτάσει το πάχος του φύλλου περίπου στα τρία χιλιοστά.
- Κόψε το φύλλο με ένα μαχαίρι σε λωρίδες και έπειτα σε ορθογώνια, σφίγγοντας το κέντρο τους ώστε να σχηματιστούν φιογκάκια.
- Άρχισε να προσθέτεις τις δίπλες στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι προσεκτικά.
- Γύρισέ τες αμέσως πλευρά και κράτησέ τες με ένα πιρούνι ελαφρώς κάτω από την επιφάνεια του λαδιού.
- Μόλις πάρουν χρώμα, αφαίρεσέ τες και άφησέ τες σε μια σχάρα να στραγγίξουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό με τη ζάχαρη να ζεσταθούν και μόλις πάρουν βράση, αφαίρεσε από τη φωτιά, πρόσθεσε το μέλι και το λάδι, ανακάτεψε να διαλυθούν τα υλικά.
- Πέρασε τις δίπλες από την κατσαρόλα με το σιρόπι και άφησέ τες πάλι στη σχάρα να στραγγίζουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ