Η Rachael Ray είναι διάσημη chef, με πορεία χρόνων στην αμερικανική τηλεόραση, αλλά και αρκετά βιβλία μαγειρικής στο ενεργητικό της. Αυτή είναι μία από τις αγαπημένες της συνταγές!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μέτριες μελιτζάνες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. γλυκού κύμινο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ. γλυκού μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 ντοματοπολτός
- 1 χούφτα βασιλικός
- 450 gr λαζάνια σπασμένα
- τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Με ένα μαχαίρι κάνε μικρές σχισμές στην επιφάνεια κάθε μελιτζάνας, βαλ’ τες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε μέχρι να μαραγκιάσουν.
- Άφησέ τες να στεγνώσουν τελείως, αφαίρεσε τη φλούδα τους και ψιλόκοψέ τες.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το κύμινο, την κανέλα, το μπούκοβο και αλατοπίπερο για περίπου οκτώ λεπτά.
- Πρόσθεσε τον ντοματοπολτό, το κρασί και το βασιλικό κομμένο με το χέρι, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 40 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν τα σουρώσεις κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Πρόσθεσε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα με τα υγρά της στη σάλτσα.
- Πρόσθεσε και τα ζυμαρικά στη σάλτσα μαζί με λίγο από το βραστό νερό και ανακάτεψε καλά μέχρι να καλυφθούν τα λαζάνια.
- Σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ