Ρεβίθια φούρνου με φέτα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μελωμένα ψητά ρεβίθια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και θρυμματισμένη φέτα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 10 ντομάτες σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 850 gr βρασμένα ρεβίθια
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 120 gr φέτα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε τις ντομάτες και σοτάρισέ τες για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε άλλο ένα λεπτό.
  • Ρίξε στο τηγάνι τα ρεβίθια, τη ρίγανη, το αλάτι, πιπέρι, κάλυψε με το καπάκια και ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  • Βγάλε το καπάκι, πρόσθεσε αλατοπίπερο και τη φέτα, γύρισε το φούρνο στο γκριλ και ψήσε άλλα τρία λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σέρβιρε σε βαθιά μπολ με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164