Μαμαδίστικο σουφλέ με ζαμπόν

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό σουφλέ φούρνου με ψωμί, καπνιστό ζαμπόν και υπέροχη γραβιέρα Νάξου

Συστατικά

  • βούτυρο για άλειμμα
  • 2 φλ. γάλα
  • 7 μεγάλα αυγά
  • 3/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 4 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 340 gr χθεσινό ψωμί σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. σχοινόπρασο
  • 340 gr ζαμπόν καπνιστό
  • 2 φλ. γραβιέρα Νάξου
  • 2 φλ. ρόκα
  • χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
  • 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα πινέλο άπλωσε μπόλικο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 22×33 cm.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Άπλωσε τη μουστάρδα στη μια πλευρά κάθε φέτας ψωμιού και τοποθέτησε τα μισά στο σκεύος με την πλευρά της μουστάρδας προς τα πάνω.
  • Ρίξε με προσοχή το μείγμα αυγού στο ψωμί, ώστε να καλυφθούν όλα και από πάνω πασπάλισε το σχοινόπρασο.
  • Άπλωσε το ζαμπόν πάνω από τα υλικά και πασπάλισε με το μισό τριμμένο τυρί.
  • Τοποθέτησε από πάνω το υπόλοιπο ψωμί με την πλευρά της μουστάρδας προς τα κάτω, ρίξε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα αυγών και το τυρί που έχει μείνει.
  • Άφησε το σουφλέ στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ή έως οκτώ ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και ψήσε το σουφλέ για 35 με 40 λεπτά.
  • Άφησέ το να “σταθεί” για πέντε λεπτά μετά το ψήσιμο και σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ρόκα με το χυμό και το λάδι.
  • Άπλωσε πάνω από το σουφλέ τη σαλάτα και σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164