Λαχταριστά σιροπιασμένα μελομακάρονα βουτηγμένα σε λευκή σοκολάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα μελομακάρονα:
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 ποτήρι κρασιού αλισίβα
- 1 ποτήρι κρασιού χυμός πορτοκάλι
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι + 1 λεμόνι
- 1 kg αλεύρι γοχ
Για το σιρόπι:
- 1 1/2 ποτήρι μέλι
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλας
Για τη λευκή σοκολάτα:
- 180 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 520 gr λευκή κουβερτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βάλε το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και το ξύλο κανέλας, βράσε για πέντε λεπτά και άφησε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το καλαμποκάλευρο με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενωθούν.
- Πρόσθεσε και το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, την αλισίβα και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
- Πρόσθεσε τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά και πλάσε με τα χέρια σου για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθούν καλά.
- Πλάσε τη ζύμη σε μικρές μπουκίτσες, τοποθέτησέ τες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τρύπησε την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι.
- Ψήσε τα μελομακάρονα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα γάλακτος και πρόσθεσέ τη σε ένα μπολ με τη λευκή κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Όσο είναι καυτά τα μελομακάρονα βύθισέ τα στο κρύο σιρόπι (θερμοκρασία δωματίου) για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα πέρασέ τα από τη λευκή σοκολάτα.
- Άφησέ τα σε μια σχάρα για να σταθεροποιηθεί η λευκή σοκολάτα και πασπάλισέ τα με τριμμένο καρύδι.
Tip
Για την αλισίβα: Βράσε τρία φλιτζάνια νερό με δύο κουταλιές στάχτη από ξύλα (τζάκι) για περίπου πέντε λεπτά, σούρωσε το υγρό σε πολύ ψιλό σουρωτήρι, ώστε να μην περάσει η στάχτη και το νερό που προκύπτει είναι η αλισίβα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ