Μπισκότα βουτύρου με pecan

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανά ημίγλυκα μπισκότα με άρωμα βανίλιας και βουτύρου

Συστατικά

  • 1/2 φλ. καρύδια pecan ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλ. αλεύρι γοχ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε δύο σχάρες με τρόπο που να χωρίζουν το φούρνο σε τρία ίσα μέρη.
  • Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
  • Ζέστανε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβούρδισε τα pecan για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν και μετάφερέ τα σε ένα πιάτο να κρυώσουν.
  • Χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για περίπου δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας, χαμήλωσε την ταχύτητα και πρόσθεσε σιγά-σιγά το αλεύρι και τα pecan.
  • Πλάσε στα χέρια σου τα μπισκότα, μετρώντας μιάμιση κουταλιά για κάθε μπισκότο και σχημάτισε μπαλάκια.
  • Βάλε από 12 μπισκότα σε κάθε ταψί και με μια σπάτουλα πίεσε τα μπισκότα να πλατύνουν.
  • Ψήσε τα μπισκότα για οκτώ λεπτά, άλλαξε τα ταψιά θέση και ψήσε για άλλα οκτώ λεπτά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164