Pull-apart χοιρινό με λάχανο

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερό χοιρινό με άρωμα σκόρδου και ζεματισμένο λάχανο

Συστατικά

  • 3 φέτες μπέικον
  • 2,5 kg χοιρινή ωμοπλάτη (με το κόκαλο)
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 κ. σούπας αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. νερό
  • 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε έξι κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άπλωσε το μπέικον σε μία στρώση στον πάτο της χύτρας ταχύτητας και ψήσε σε μέτρια φωτιά για περίπου πέντε λεπτά.
  • Κόψε το κρέας σε τρία κομμάτια και με ένα μαχαίρι κάνε βαθιές χαρακιές στο κρέας.
  • Βάλε στις χαρακιές το σκόρδο και αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας σε όλη του την επιφάνεια.
  • Τοποθέτησε το κρέας πάνω από τις τραγανές φέτες μπέικον και πρόσθεσε το νερό.
  • Ασφάλισε το καπάκι της χύτρας και μόλις ανέβει η βαλβίδα, χαμήλωσε τη φωτιά στο μισό και βράσε για περίπου 75 λεπτά.
  • Άνοιξε με προσοχή τη χύτρα (αφού βγει όλος ο ατμός), τσέκαρε αν το κρέας κόβεται με το πιρούνι και αν χρειαστεί βράσε για άλλα 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κρέας από τη χύτρα, πρόσθεσε λίγο νερό και αλάτι στα υγρά που έχουν μείνει μέσα και βάλε το λάχανο.
  • Ξανακλείσε τη χύτρα και βράσε για τρία με πέντε λεπτά.
  • Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια ξεψάχνισε το κρέας σε λεπτές λωρίδες και σέρβιρε με το αρωματισμένο λάχανο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164