Ζουμερό ψαρονέφρι με τραγανό μπέικον και ψητό σκόρδο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 σκελίδες + 2 ολόκληρα κεφάλια σκόρδο
- 5 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 1 κ. σούπας σπόροι μάραθου
- 1½ κ. γλυκού αλάτι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 750 gr χοιρινό ψαρονέφρι
- 4 φέτες μπέικον
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς, καθάρισε τις τέσσερις σκελίδες σκόρδο και κόψε τα δύο κεφάλια στη μέση.
- Αφαίρεσε τα φύλλα από το ένα κλωνάρι δενδρολίβανου και ψιλόκοψέ τα μαζί με τους σπόρους μάραθου και τις σκελίδες σκόρδου.
- Ανακάτεψε τα παραπάνω υλικά με το αλάτι και μία κουταλιά λάδι και πιπέρι σε ένα μπολ.
- Τρίψε το μείγμα πάνω σε όλο το ψαρονέφρι και άφησέ το για μισή ώρα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάλε τα υπόλοιπα κλωνάρια δενδρολίβανου κάτω από το ψαρονέφρι και τύλιξε το κρέας με το μπέικον.
- Τοποθέτησε γύρω από το κρέας τα κομμένα σκόρδα και ράντισέ τα με το υπόλοιπο λάδι.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και άφησέ το σε ένα ξύλο κοπής για 10 λεπτά πριν το κόψεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ