Ζουμερή κις με καραμελωμένα κρεμμύδια και kale σε βάση γλυκοπατάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
- 500 gr γλυκοπατάτες σε μικρούς κύβους
- αλάτι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι kale, μόνο τα φύλλα
- 12 μεγάλα αυγά
- 120 gr cheddar
- 1 φλ. γιούρτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τις πατάτες με λίγο αλάτι και σοτάρισε για περίπου 12 λεπτά.
- Μετάφερε τις πατάτες σε μια φόρμα ψησίματος και μόλις κρυώσουν άλειψε τα τοιχώματα με λάδι και με ένα πιρούνι λιώσε ελαφρώς τις γλυκοπατάτες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στο τηγάνι ζέστανε τρεις κουταλιές λάδι σε μεσαία φωτιά.
- Σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, πρόσθεσε το kale σιγά-σιγά με λίγο αλάτι και ψήσε για έξι λεπτά.
- Χτύπησε τα αυγά με το τυρί και το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπέρωσε το μείγμα.
- Βάλε τη φόρμα για τάρτες σε ένα ταψί και περίχυσε τις γλυκοπατάτες με το μισό kale και τα κρεμμύδια και από πάνω με το μείγμα αυγών.
- Ρίξε από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά και ψήσε για περίπου μία ώρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ