Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2018 και πως να τους γράψεις σωστά… ώστε να τους πετύχεις!

New Year’s Resolutions! Δηλαδή, όλα αυτοί οι στόχοι που θέτουμε, όλες αυτές οι υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας ότι θα τηρήσουμε τον καινούριο χρόνο με μοναδικό σκοπό να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Υποσχόμαστε να αδυνατίσουμε, να πίνουμε περισσότερο νερό, να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να κοιμόμαστε νωρίτερα, να αυξήσουμε το εισόδημά μας, να βρούμε σύντροφο, να κάνουμε παιδί κλπ. κλπ. Οι στόχοι όμως για να πετύχουν χρειάζονται και κάποια “κόλπα”, τα οποία θα μας δώσει η Μάρεα Λαουτάρη, Life & Business Coach. Ο λόγος σε εκείνη…

Έχουμε μια περίεργη αγωνία για τη νέα χρονιά. Έχουμε και πολλές προσδοκίες. Νιώθουμε ότι έχουμε μια ολοκαίνουρια ευκαιρία για τις αλλαγές που επιθυμούμε και τις θέλουμε τώρα!

Καθώς πλησιάζει το κλείσιμο του παλιού του χρόνου και ανοίγει παράθυρο στη νέα μας ζωή, αγοράζουμε ημερολόγια που μυρίζουν φρέσκο χαρτί και σκεφτόμαστε: “Τι θα ήθελα πραγματικά να συμβεί; Με τι θα ήθελα να γεμίσει αυτό το ημερολόγιο; Πόσες επαγγελματικές συναντήσεις και ραντεβού; Με ποιους; Πόσα καλέσματα; Που; Ποια κομμάτια του ημερολογίου θα μείνουν κενά λόγω… διακοπών και ταξιδιών; Τι εύχομαι στον εαυτό μου;” Όμορφες σκέψεις που μας αξίζουν για τη νέα χρονιά όμως η γνώση και η τεχνική βοηθάει πολύ στην υλοποίησή τους.

Φύγε από τις ευχές και τα όνειρα και μπες στην περίφημη διαδικασία στοχοθέτησης που χρησιμοποιούν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο, καθώς γνωρίζουν ακριβώς πως λειτουργεί ο λογικός τους εγκέφαλος τον οποίο θέτουν σε πλήρη ενεργοποίηση εδώ και τώρα!

Τα «Βήματα Στοχοθέτησης» που μπορείς να ακολουθήσεις για να δημιουργήσεις έναν επιτυχημένο και άρτιο νέο Στόχο για το νέο χρόνο ή για τα χρόνια που έρχονται…

1. Γράψε τους Στόχους (ιδανικά σε τετράδιο όχι ηλεκτρονικά)
Δεν υπάρχει Στόχος που δεν γίνεται γραπτώς. Ιδανικά χρησιμοποίησε ένα τετράδιο που θα είναι αφιερωμένο στους Στόχους σου και άρχισε να δημιουργείς το μέλλον σου αυτήν τη στιγμή. Εάν το κάνεις ηλεκτρονικά δεν θα έχει την ίδια δύναμη, είναι πάντως καλύτερο από το να το έχεις απλά στο μυαλό σου.

2. Απέφυγε αυτό το λάθος
Αν ζητήσεις σε κάποιον να σου πει τι θα ήθελε να πετύχει τη νέα χρονιά θα ακούσεις «Θα ήθελα / Θέλω / Εύχομαι / Ελπίζω…» Λάθος!

Ο λογικός εγκέφαλος δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Κάθε φορά που εύχεσαι κάτι δηλώνοντας «Θα ήθελα» ή «Θέλω» το αντιμετωπίζει σαν ένα μελλοντικό γεγονός στο οποίο δεν μπορεί να κάνει κάτι τώρα. Ο λογικός μας εγκέφαλος λειτουργεί αποκλειστικά στο παρόν, η δύναμή του είναι να του ζητήσεις να κάνει κάτι στο εδώ και τώρα! Μετατρέπουμε λοιπόν το στόχο μας σε: «Έχω», «Είμαι», «Αποκτώ», «Βιώνω», «Ζω», οποιοδήποτε ρήμα δηλαδή σε Ενεστώτα Χρόνο.

 

3. Ο στόχος μας χρειάζεται να είναι συγκεκριμένος και μετρήσιμος.
Δεν μπορείς να εύχεσαι να είσαι αδύνατη. Χρειάζεται να δηλώσεις ακριβώς πόσα κιλά λίπους χρειάζεται να πετάξεις από πάνω σου! Μην κάνεις το λάθος να ευχηθείς «και του χρόνου διπλή»… ο εγκέφαλός σου παίρνει τα πάντα κυριολεκτικά και υπάρχει πιθανότητα να καταλήξεις πράγματι διπλή (χωρίς όμως σύντροφο στο πλευρό σου). Καλύτερα γράψε «Αποκτώ μια υπέροχη συντροφική σχέση με τον ιδανικό άντρα / γυναίκα για εμένα….»

 

4. Ο στόχος χρειάζεται να έχει ημερομηνία υλοποίησης!
Ας πούμε ότι ονειρεύεσαι εκείνη την υπέροχη δερμάτινη τσάντα… πότε ακριβώς; Όταν θα έχει φύγει από τη μόδα; Ο Στόχος χρειάζεται οπωσδήποτε να συνοδεύεται από ημερομηνία, αλλιώς δεν είναι στόχος είναι ευχή! Και εάν δεν έχεις σιγουρέψει ότι η νονά σου είναι νεράιδα… δύσκολα τα πράγματα. Απλά σου έχω ένα σημαντικό tip. Μη βάλεις ημερομηνία γράφοντας «μέχρι» ή «έως». Αυτά δηλώνουν ότι πετυχαίνεις κάτι μέχρι τότε και μετά δεν ξέρουμε τι γίνεται. Γράψε απλά ότι πετυχαίνεις το στόχο σου στη συγκεκριμένη ημερομηνία. Παράδειγμα: «Βρίσκομαι σε μια υπέροχη συντροφική σχέση με τον ιδανικό σύντροφό μου το καλοκαίρι του 2018».

5. Ο στόχος είναι δικός μας, ολοδικός μας και δεν είναι επηρεασμένος από το τι θέλουν οι άλλοι για εμάς.
Θεωρώ αδύνατον να μπεις στη διαδικασία να υλοποιήσεις στόχο που δεν είναι ολοδικός σου. Δεν θα βρεις το κουράγιο και τη δύναμη. Κάποια στιγμή θα τα παρατήσεις. Εάν λοιπόν δεν ονειρεύτηκες πραγματικά κάποια στιγμή να γίνεις δικηγόρος, όμως είναι όνειρο των γονιών σου… καλύτερα να αλλάξεις στόχο. Βρες κάτι που πραγματικά το θέλεις, θα έκανες τα πάντα για αυτόν, θα έχανες τον ύπνο σου προκειμένου να τον πετύχεις… και πίστεψέ με έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες να το καταφέρεις! Δες τον Σάκη Ρουβά. Λες να ήταν όνειρο της μαμάς του να γίνει ο Saaaaakkiiiiiiisss?

6. Ο στόχος μου χρειάζεται να τελειώνει πάντα με τη φράση «… και το απολαμβάνω» καθώς η ενεργοποίηση του εαυτού μας χρειάζεται να είναι μια υπέροχη και απολαυστική διαδικασία. Στα δύσκολα συνήθως πατάμε φρένο, αλλάζουμε όνειρα, πάμε αλλού και αυτή τη φορά που δημιουργούμε και σχεδιάζουμε το μέλλον μας, είναι το τελευταίο που θέλουμε!

Καλή επιτυχία! Εάν όλοι οι άνθρωποι πετύχαιναν τους στόχους τους, θα ζούσαμε σε μία διαφορετική κοινωνία χωρίς ανταγωνισμό, κακία και ζήλια. Αξίζει να το δοκιμάσουμε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164