Παραδοσιακή βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι και καρύδια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 γιαούρτι
- 4 αυγά
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
- 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα (σκόνη)
- 4 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
- 1 1/2 κ. γλυκού baking soda
- 2 φλ. ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Στο μίξερ χτύπησε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά όσο συνεχίζεις να ανακατεύεις τα υλικά στο μίξερ.
- Πρόσθεσε και το γιαούρτι και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, πρόσθεσε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το baking soda.
- Ρίξε στο μίξερ και το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και μόλις η ζύμη γίνει λεία και αφράτη σταμάτα να τη χτυπάς.
- Τέλος ρίξε και το καρύδι στη ζύμη και φυσικά το τυχερό φλουρί και ανακάτεψε καλά.
- Μετάφερέ τη σε μια φόρμα με διάμετρο 20 cm και ψήσε στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
- Άφησέ τη να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα ξεφόρμαρε με προσοχή.
- Μόλις κρυώσει, πασπάλισε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ