Λαχταριστά τορτελίνια στο φούρνο με αρωματικό πέστο και τραγανό κουκουνάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο τορτελίνια με σπανάκι και τυρί
- 7 φλ. baby kale
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 φλ. + 2 κ. σούπας παρμεζάνα
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. λιαστές ντομάτες
- 3/4 φλ. μοτσαρέλα
- 1/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 2 κ. σούπας κουκουνάρι ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει.
- Βράσε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν τα σουρώσεις κράτησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
- Στο μπλέντερ χτύπησε τέσσερα φλιτζάνια kale με το λάδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν πάστα.
- Πρόσθεσε 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα και αλατοπίπερο και συνέχισε να τα χτυπάς μέχρι να γίνει το μείγμα λείο, ρίχνοντας και λίγο-λίγο από το βραστό νερό.
- Ρίξε το πέστο σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τα τορτελίνια.
- Ρίξε στην κατσαρόλα και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες μαζί με το υπόλοιπο kale και όσο βραστό νερό έχει περισσέψει.
- Μετάφερε τα υλικά σε ένα ορθογώνιο ταψί ή γυάλινο πυρίμαχο σκεύος, πασπάλισε από πάνω τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη.
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ το τρίμμα ψωμιού με το κουκουνάρι, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Πασπάλισε με το μείγμα το φαγητό και ψήσε για περίπου 12 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ