Τάρτα με γέμιση αυγών, τυριών και με κομμάτια ψητού κοτόπουλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 gr ψητό κοτόπουλο φούρνου ξεψαχνισμένο
- 6 φέτες μπέικον
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 5 αυγά
- 2/3 φλ. cheddar τριμμένο
- 1/3 φλ. γάλα
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 έτοιμη ζύμη τάρτας
- αλάτι, πιπέρι
- σχοινόπρασο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήσε τη ζύμη της τάρτας στην ταρτιέρα για περίπου 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε την “πίτα” από το φούρνο και χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε το μπέικον για περίπου οκτώ λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Αφαίρεσε το μπέικον και το λίπος από το τηγάνι και ζέστανε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρισε την πιπεριά για περίπου 10 λεπτά και πρόσθεσε το κοτόπουλο με λίγο αλατοπίπερο μέχρι να ζεσταθεί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και ανακάτεψε στο μείγμα το cheddar με αλατοπίπερο.
- Ρίξε το μείγμα κοτόπουλου πάνω στην ψημένη ζύμη της τάρτα και άπλωσέ το ομοιόμορφα.
- Ρίξε από πάνω το μείγμα αυγών και πασπάλισε παντού το μπέικον ψιλοκομμένο.
- Ψήσε για 30 με 40 λεπτά, άφησε την τάρτα να κρυώσει για 10 λεπτά και πασπάλισε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ