Ζουμερό πιάτο με τραγανά λαχανικά και σάλτσα ντομάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ. γλυκού πάπρικα
- 1/8 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
- 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
- 1 κ. γλυκού Worcestershire σος
- 3/4 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
- 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι και σοτάρισέ το για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε και το σκόρδο, τις ντομάτες, τη δάφνη, την πάπρικα, το καγιέν, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και τη Worcestershire και ανακάτεψέ τα για ένα λεπτό.
- Ρίξε στην κατσαρόλα και το ρύζι και σιγά-σιγά το ζωμό κοτόπουλου, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε το φαγητό για περίπου 25 λεπτά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ