Έλενα Ακρίτα: Αποθεώνει την Μπριζιτ Τρονιέ και τις εσπαντρίγιες της στην Ακρόπολη!

Τις εντυπώσεις με το κομψό και λιτό στυλ της έκλεψε η Μπριζίτ Τρονιέ (Brigitte Trogneux) κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα μαζί με τον σύζυγό της Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (Emmanouel Macron). Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας μάλιστα την Πέμπτη το μεσημέρι, λίγο πριν βρεθεί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ζήτησε μια στάση για να αλλάξει τις μαύρες πανάκριβες γόβες της με εσπαντρίγιες.

Η κίνησή της αυτή, φυσικά και σχολιάστηκε θετικά, αφού η Τρονιέ έδειξε να γνωρίζει καλά το πού θα βρεθεί και να σέβεται τον αρχαιολογικό χώρο και την ιστορία του.

Την κίνηση αυτή, μάλιστα, σχολίασε και η Έλενα Ακρίτα, αποθεώνοντας την Τρονιέ που αποχωρίστηκε τις γόβες της για να προσαρμοστεί στις ανάγκες του μνημείου: «Η Γαλλίδα Μπριζίτ Μακρόν έβαλε εσπαντρίγιες για να επισκεφτεί τα μνημεία μας. Την ώρα που πολλές Ελληνίδες πάνε με 10ποντα στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο – αγνοώντας ή αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλείται στα μάρμαρα. Αυτό ρητά απαγορεύεται από τον κανονισμό των αρχαίων θεάτρων, αλλά που να το ξέρουν οι περήφανες Ελληνοπούλες».

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164