Πένες με κοτόπουλο αλφρέντο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερό κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα με πένες και βασιλικό

Συστατικά

  • 750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 450 gr πένες
  • 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
  • 1/4 ψιλοκομμένος βασιλικός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και αλατοπιπέρωσέ το καλά.
  • Σε μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο και σοτάρισε το σκόρδο σε μέτρια λεπτά για λιγότερο από ένα λεπτό.
  • Δυνάμωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το ζωμό και ξύσε το τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα για να γλασαριστεί η σάλτσα με τα υπολείμματα του κοτόπουλου.
  • Σιγόβρασε το ζωμό για πέντε λεπτά, πρόσθεσε τις πένες και βράσε για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Ζέστανε σε ένα κατσαρολάκι ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και ρίξ’ τη στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο.
  • Κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για άλλα τέσσερα λεπτά.
  • Ανακάτεψε στο φαγητό και την παρμεζάνα, πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται και σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα, ψιλοκομμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164