Λαχταριστά φιλέτα γλώσσας ψημένα στο τηγάνι με κρούστα από ψωμί και παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1/2 φλ. παρμεζάνα
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 2 μεγάλα αυγά
- 4 φιλέτα γλώσσας
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα πιάτο ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα άλλο πιάτο χτύπησε τα δύο αυγά.
- Πλύνε και στέγνωσε καλά τα φιλέτα γλώσσας και βύθισέ τα πρώτα στο πιάτο με το αυγό και έπειτα σε εκείνο με το τρίμμα ψωμιού.
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι.
- Βάλε τα δύο φιλέτα στο τηγάνι και ψήσε για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
- Καθάρισε το τηγάνι με ένα χαρτί, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και ψήσε τα άλλα δύο φιλέτα.
- Σέρβιρε με μερικές σταγόνες λεμόνι και σαλάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ