Ρεβίθια ψητά στο τηγάνι με “μαραμένα” σέσκουλα και spicy επίγευση από μπούκοβο και τραγαή πανσέτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg σέσκουλα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 gr πανσέτα σε κύβους
- 2 κ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 500 gr βρασμένα ρεβίθια
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε σχολαστικά τα σέσκουλα, στράγγιξέ τα καλά και κόψε τα φύλλα από τα κλωνάρια τους.
- Ψιλόκοψε τα κλωνάρια, δίπλωσε τα φύλλα για να τα κόψεις σε λωρίδες στη συνέχεια και κράτησε τα δύο ψιλοκομμένα υλικά ξέχωρα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε την πανσέτα για περίπου τρία λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.
- Πρόσθεσε και το φρέσκο κρεμμυδάκι με το μπούκοβο και ανακάτεψε για άλλα δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα ρεβίθια και άφησέ τα να σιγοψηθούν για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε και τα λεπτοκομμένα φύλλα σιγά-σιγά μέχρι να μαραθούν, αλατοπιπέρωσέ τα και μαγείρεψε για άλλα πέντε λεπτά.
- Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστό το φαγητό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ