Μια διαφορετική πίτσα με γευστικά υλικά.
Θερμίδες: 295/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη κουνουπιδιού:
- 12φλ. κουνουπίδι κομμένα σε μπουκιές
- 1κ. σούπας+1κ. γλυκού λιωμένο σκόρδο
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1κ. γλυκού πάπρικα
- Μια πρέζα πιπέρι
- 1-1/3φλ.+4κ. σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένο
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγού
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 1/2φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1/2φλ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- Μια πρέζα αλάτι
- Μια πρέζα πιπέρι
- Τα υπόλοιπα υλικά:
- 1 κολοκύθι κομμένο σε ροδέλες
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
- Λίγο βασιλικό για γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Βάλε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα, μια πρέζα πιπέρι και 1+1/3φλ. παρμεζάνα.
- Ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε τα ασπράδια αυγών.
- Άπλωσε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί με λαδόκολλα, πασπάλισε από πάνω με τις υπόλοιπες 4κ. σούπας τυρί και ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά.
- Συνδύασε το ελληνικό γιαούρτι, το βασιλικό και το σκόρδο σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει η σάλτσα κρεμώδης.
- Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ανακάτεψε καλά.
- Βάλε σε μια σχάρα τα κολοκυθάκια και την τομάτα και πασπάλισε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήσε για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
- Πρόσθεσε τη σάλτσα πάνω από την πίτσα, τα λαχανικά, 1/2φλ. τυρί παρμεζάνα και ψήσε για 2-3 λεπτά.
- Πασπάλισε με βασιλικό και κόψε σε 4 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ