Τρυφερά φιλέτα πέρκας ψημένα στο τηγάνι με επίγευση βουτύρου και γίγαντες με πέστο βοτάνων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1½ φλ. γίγαντες μουσκεμένοι
- 1 γλυκοκρέμμυδο ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης κομμένα στη μέση
- 1½ κ. σούπας + ¼ cup αλάτι
- 2 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ¾ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
- 1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- ½ φλ. + 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 6 φιλέτα πέρκας (170 gr/φιλέτο)
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σούρωσε τους γίγαντες, μετάφερέ τους σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σκέπασέ τους με νερό και πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και ενάμισι κουταλάκι αλάτι.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου δύο ώρες, προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί.
- Ανακάτεψε τις αντζούγιες με το σκόρδο, το μαϊντανό, την κάπαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι λάδι με αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
- Σούρωσε τους γίγαντες και ανακάτεψέ τους καλά με το μείγμα μαϊντανού και αλατοπίπερο.
- Σε ένα ρηχό ταψί ανακάτεψε το 1/4 φλιτζανιού αλάτι με τέσσερα φλιτζάνια νερό, μέχρι να διαλυθεί.
- Πρόσθεσε τα φιλέτα πέρκας και άφησέ τα για μισή ώρα στο αλατισμένο νερό.
- Στέγνωσε καλά τα φιλέτα και ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ψήσε το ψάρι για περίπου τέσσερα λεπτά τη μία πλευρά και άλλα δύο λεπτά την άλλη.
- Σβήσε τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο στο τηγάνι, και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι περίχυσε τα φιλέτα με τα υγρά του τηγανιού.
- Σέρβιρε με τους γίγαντες και στυμμένο λεμόνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ