Ψητός σολομός με σάλτσα σόγιας και καραμελωμένο τζίντζερ

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερός σολομός με φρέσκο τζίντζερ και κρεμμυδάκι σε γλυκιά σάλτσα σόγιας σερβιρισμένος με ρύζι

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού (170 gr/ένα)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 3 κ. σούπας τζίντζερ σε λεπτές λωρίδες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές λωρίδες
  • 3 κ. σούπας νερό
  • 3 κ. σούπας σόγια σος
  • 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα
  • βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφού πλύνεις το σολομού, στέγνωσέ τον καλά με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπέρωσέ τον από σε τις πλευρές.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι.
  • Ψήσε το σολομό για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσε από το τηγάνι.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο ηλιέλαιο μαζί με το τζίντζερ και σοτάρισε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι και σοτάρισε για περίπου ένα λεπτό, πριν ρίξεις στο τηγάνι το νερό, τη σόγια σος και τη ζάχαρη.
  • Βράσε τα υλικά για δύο λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και αφαίρεσε από τη φωτιά το τηγανι.
  • Σέρβιρε τα φιλέτα σολομού πάνω από το βρασμένο ρύζι, περίχυσε με τη σάλτσα σόγιας και πασπάλισε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164