Ζουμερό σάντουιτς με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές καραμελωμένες με κρεμμύδια και ντομάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κόκκινες και κίτρινες πιπεριές
- 1 καυτερή πιπεριά
- 3 μικρά κρεμμύδια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 3 μαλακά ψωμάκια σάντουιτς
- 1 kg χωριάτικο λουκάνικο
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
- ⅓ φλ. ξύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, αφαιρώντας τους σπόρους και τις ίνες.
- Κόψε τα κρεμμύδια σε έξι κομμάτια το καθένα και λιώσε το σκόρδο.
- Βάλε τα λουκάνικα σε ένα μεγάλο τηγάνι και κάλυψέ τα με νερό.
- Ζέστανε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βράσε για περίπου οκτώ λεπτά και αφαίρεσε τα λουκάνικα από το νερό.
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζέστανε δύο κουταλιές λάδι, πρόσθεσε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρισε για οκτώ λεπτά.
- Πρόσθεσε τις πιπεριές και άλλη μία κουταλιά λάδι και αλατοπίπερο και συνέχισε το σοτάρισμα για περίπου 15 λεπτά.
- Ρίξε και τον ντοματοπελτέ στο τηγάνι και ανακάτεψε για περίπου τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το ξύδι και ανακάτεψε μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, κάλυψε με καπάκι και βράσε για περίπου 10 λεπτά.
- Ζέστανε το τηγάνι με δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά, κόψε τα λουκάνικα οριζοντίως σε δύο κομμάτια και ψήσε για τρία λεπτά.
- Μοίρασε το μείγμα με τις πιπεριές στα ψωμάκια και έπειτα τα ψητά λουκάνικα.
- Κόψε τα σάντουιτς στη μέση και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ