Τρυφερά και ζουμερά μπριζολάκια στο φούρνο με “πλούσια” γλυκόξινη σάλτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες (230 gr η καθεμία)
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1/4 φλ. βαλσαμικό ξύδι
- 3 κ. σούπας μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
- 1/2 κ. γλυκού βασιλικός
- 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
- 1 πρέζα μπούκοβο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές τους.
- Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε τις μπριζόλες για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ανακάτεψε το βαλσαμικό ξύδι με το μέλι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο και αλατοπίπερο σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Σέρβιρε τις μπριζόλες περιχύνοντάς τες με τη γλυκόξινη σάλτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ