Όλη η μαγεία των μεσογειακών αρωμάτων σε μια σούπερ ενισχυτική σαλάτα με μελιτζάνα και κουσκούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
- 3/4 φλ. κουσκούς
- 1 μελιτζάνα
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 μικρά αγγουράκια
- 3/4 φλ. πιπεριές Φλωρίνης
- 1/2 φλ. ελιές
- 60 gr φέτα
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τη βινεγκρέτ:
- 3 κ. σούπας ξύδι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3/4 κ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το ξύδι με το λάδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, ενάμισι κουταλάκι νερό και αλατοπίπερο.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και κόψε τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες.
- Βράσε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ το να κρυώσει.
- Βάλε τις ροδέλες μελιτζάνας και κολοκυθιού σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλατοπιπέρωσέ τα και ψήσε για περίπου 15 λεπτά.
- Μοίρασε το κουσκούς σε μπολ, από πάνω μοίρασε τη μελιτζάνα με το κολκυθάκι και το αγγούρι σε ροδέλες με την πιπεριά σε λωρίδες.
- Πασπάλισε με τις ελιές και τη φέτα, ράντισε με τη βινεγκρέτ και τελείωσε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ